Beylikdüzü, İstanbul
0552 491 99 27
info@tellmeinn.com

Blog

Isırıp Kaçan Acılar.

2023 yılı hepimiz için acı tecrübelerle dolu. Şubat ayında yaşadığımız bir deprem, artçıları ve devamında yine meydana gelen büyük depremler ülke olarak bizi derinden üzdü. Bir süredir eğlenmek, gezmek, iyi vakit geçirmek düşünce anlamında bile bize utanç verir hale geldi. İçinde mutluluk olan her şeyden mahcup olur hale geldik. Ayrıca deprem korkusu kaygılarımızı artırdı. Belki…
Devamı

Başka Olmak

 “başkalarından” başka olmak, “başkalarının” başkalığını kabul etmek. Özne olmak, özne haline gelmek nasıl mümkün olabilir? Toplum içinde var olmamız insani bir ihtiyaçtır. Fakat bu varoluşu nasıl yakalıyoruz ya da gerçekten var oluyor muyuz? Bunu başarmanın kişisel birçok yolu olabilir. Herkes kendi yolunu, yöntemini bulabilir. Foucault’un kişinin kendi öznelliğini bulması adına olan değerli bir ifadesi vardır.…
Devamı

Psikoloğa Gitmek Önemlidir

Beylikdüzü civarında yani aslında İstanbul’un Avrupa yakasının ikinci kısmı denilebilecek bir alanda psikologlarımızla danışmanlık hizmeti veriyoruz. Aradan geçen 4 yıllık süreçte pandemi, ekonomik kriz ve savaşlar gibi önemli olayları atlattık… veya atlatmaya devam ediyoruz. Uzaktan ve profesyonel bir gözle baktığımızda duygusal ihtiyaçların en az yeme içme kadar önemli olduğunu görebiliyoruz. Herkes konuşmaya, anlatmaya, görülmeye, sevilmeye,…
Devamı

Kardeş kıskançlığı

Kardeş Kıskançlığı

Bütün sevimliliği ve şirinliği ile evde tek başına hüküm süren kızınız ya da oğlunuz annenin hamileliği ile dikkatlerin kendi üzerinden çekildiğini hissetmeye başlar. Annenin hamilelik dönemi ilerledikçe ilk çocuğun üzerindeki ilgi azalır. Biz farkına varsak da varmasak da çocuk bu azalışın farkına varabilir. Artık evin gözdesi kendisi değil. Onun yerine bir başkası için hazırlık yapılıyor.…
Devamı

Sınır Koyabilmenin Yolu beylikdüzü psikolog

Sınır Koyabilmenin Yolu

Son 10 yıldır sosyal medya üzerinden çok fazla pompalanan konular sizin de dikkatinizi çekmiştir. * Hayır diyebilmek *Sınır koyabilmek *Kendin olabilmek *Kendini tanımak *Kendine zaman ayırmak… Size de tanıdık gelmiş olmalı. Farkındaysanız başlıkların tamamı kişiliğimizle ve kendimize verdiğimiz önemle alakalı. Dolayısıyla öncelikle kendimizi iyi hissetmeye ihtiyacımız var. Ama her zaman her eylem için gerekli zamanı…
Devamı

Psikolojik Problemler Önemli Problemlerdir

Sağdan soldan bir takım kelimeler duyabiliriz. Okunuşları ve söylenişleri kulağa hoş geliyor olabilir. Bazıları insanların hakkında konuştukları trend olmuş konulardandır belki de… Çevremize “hoş” görünmek için bu kelimeleri tam yerine oturmasa da cümle içerisinde kullandığımız da oluyordur. Bu bilinçsiz sözcük kullanımları özellikle psikoloji alanı için çok yaygın maalesef. Filmlerden, dizilerden duyulan ya da hasbel kader…
Devamı

İyi İçeriklere Denk Gelesin

“Hep o arkadaşı yok mu o arkadaşı, kesin o yaptırmıştır çocuğuma…” Bu serzenişi hatırlamayanınız yoktur. Çocukluk haylazlıklarımızın sonunda duyduğumuz cümleler. Her evden aynı ses yükseliyor; “Arkadaşı yaptırdı, benim çocuğum yapmaz öyle şey…” Gelin artık itiraf edelim, birlikte yaptık. Ama ebeveynler suçu hep diğer arkadaşa attı. Sonra büyüdükçe hep şu temenni de bulundular “iyi insanlara denk…
Devamı

netflix dizi

Netflix’teki Suçlu Öven Diziler

Netflix’in Katil Öven Belgeselleri Film izleme “platrofmlarının” ülkemizde en çok bilinen ve üyesi en çok olan şirketi Netflix… Uzun süre dillerden düşmeyen yapımları ve fenomen olan karakterleri ile şu ana kadar rakipsiz diyebiliriz. İzleyici ile kurduğu kuvvetli bağları büyük reklam projeleri ile çok güçlü hale getirdi. Sosyal medya hesaplarına gelen tedirgin edici mesajlar, ünlü dizilerinin…
Devamı

Hannah Baker Neden Öldü?

Ön not: Bu yazı orijinal ismi “13 Reasons Why” olan “Ölmek İçin 13 Sebep” isimli Netflix dizisi hakkında spoilerler içermektedir. Eğer diziyi izlemediyseniz ve izlemeyi düşünüyorsanız yazıyı okumak karşılaşacağınız sürprizlerin tadını kaçırabilir. “Hannah Baker intihar ettikten sonra arkasında ses kayıtları olan kasetler bıraktı. Kasetler farklı kişilere gitmişti ancak içerik aynıydı. Bütün kasetlerde, herkesin yüzüne çarpan ve…
Devamı

Psikolojik Bağışıklık

Sokakta oynayarak büyümüş ve çocukluk döneminin bulaşıcı hastalıklarını geçirmiş bireyler ilerleyen yaşlarında hastalıklara karşı daha dayanıklı oluyor.   Bünye bakterileri tanıyarak onlara karşı çeşitli savunma yöntemleri geliştiriyor. İlerleyen yaşlarda karşılaşılan virüsler çocuk yaşta karşılaşılanlardan daha tehlikeli ve daha fazla hasar verici olabiliyor.   Doğal olarak topluluklardan uzak tutulmuş ve arkadaşları ile oyunlara çok az katılmış…
Devamı

Yaz
Bireysel, çocuk, ergen ve çift psikoloğu, Wisc-4 ve Cas Testi